Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zeci de persoane amendate în a treia zi de Crăciun

Foto: IPJ Harghita

 

ATENŢIE! Poliţiştii harghiteni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, continuă activităţile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19

Reperele acţiunilor desfăşurate în acest sens pe raza judeţului Harghita, la data de 27 decembrie 2020

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acţiunilor desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 22 de unităţi economice şi 50 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

De asemenea, au fost verificate 34 de mijloace de transport, din care un mijloc de transport public în comun şi au fost legitimate 802 persoane, constatându-se că 30 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, una nu respecta măsurile de carantină/izolare, iar alte 2 persoane nu respectau interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost verificate 159 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 355 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 34 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 31 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare, iar 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, toate în context COVID-19, în cuantum total de 20.000 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, sens în care nu vom tolera nicio încălcare a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

  • IPJ Harghita
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *