Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Drapelului Național la Miercurea Ciuc

13502005_10209553327127656_3724436920737897298_nLa Miercurea Ciuc, Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită în fața statuii Ostașului Necunoscut, acolo unde s-au adunat aproximativ 300 de persoane.

La ceremonie a participat și secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, care, alături de prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, și de comandantul Brigăzii de Vânători de Munte, generalul Marius Giurcă, a trecut în revistă garda de onoare și a salutat drapelele de luptă ale unităților militare prezente.

Drapelul României a fost mai întâi sfințit într-o slujbă ce a avut loc la catedrala ortodoxă din Miercurea Ciuc. Înainte de a fi ridicat pe catarg, drapelul a fost salutat și sărutat de o parte dintre oficialitățile prezente.

”Drapelul ne definește pe noi ca neam și țară, este, dacă vreți, cartea de identitate a poporului român. Strânge în culorile sale sângele strămoșilor, soarele hrănitor și aerul libertății. Strânge întreaga noastră istorie, cu momentele tragice, dar și cu cele mai luminoase sărbători. (…) Avem datoria să explicăm noilor generații ce înseamnă drapelul, că este un simbol sfânt al neamului, că reprezintă locul în care li s-au născut părinții și în care li se vor naște copiii. Avem datoria și obligația de a conștientiza și revigora respectul ce i se cuvine drapelului național și să dovedim că-și merită locul lângă drapelele țărilor membre UE, NATO, ONU. Să onorăm, așadar, acest simbol nu doar astăzi, ci în fiecare zi, prin faptele și gândurile noastre’‘, a spus, la eveniment, prefectul Adrian Jean Andrei.

Ceremonia dedicată Zilei Drapelului Național s-a încheiat cu defilarea gărzilor de onoare.

Sursa foto: facebook.com/Andrei Jean-Adrian
Sursa text agerpres.ro

 
3 comentarii la “Ziua Drapelului Național la Miercurea Ciuc

 1. Liviu

  Vedeți că ați greșit sursa. Nu este facebook, pentru că facebook-ul nu postează poze de capul lui.

  ADMIN: Vom atrage atenția domnului prefect in legatura cu pozele luate de la dumneavoastra. Pe viitor sa mentioneze sursa.
  De la noi poate sa ia orice institutie sau persoana publica orice poza si desigur de acolo sa fie preluate de oricine pentru ca interesul nostru este ca informatiile pe care le oferim (text, foto, video) sa ajungă la cat mai multi oameni fara neaparat sa fie specificata sursa. E mai importanta corecta informare decat promovarea brandului nostru.
  Ne cerem scuze pentru preluarea acestor poze. Daca stiam ca sunt de la alt ziar evitam preluarea lor. Pe viitor vom fi mult mai atenti.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.