A Nemzeti Zászló megünneplése Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszeredában megközelítőleg 300 személy jelenlétében az Ismeretlen Katona szobránál került sor a Nemzeti Zászló Napjának megünneplésére.

A ceremónián részt vett Raed Arafat, a Belügyminisztérium államtitkára, Adrian Jean Andrei, Hargita megye prefektusa, Marius Giurca tábornok, a Hegyivadász Alakulat parancsnoka, akik számba vették a díszőrséget és tisztelegtek a jelenlevő katonai egységek zászlói előtt.

Mielőtt árbocra került volna, a zászlót megszentelték a csíkszeredai Ortodox Katedrálisban, majd a jelenlevő hivatalosságok közül tisztelegtek előtte és megcsókolták a zászlót.

„A zászló meghatároz minket mint nemzetet és országot, Románia személyazonossági igazolványának is tekinthető. Magán viseli őseink vérének, az éltető Napnak és a szabadság szelének színét. Összefoglalja egész történelmünket, annak tragikus pillanataival és fényes ünnepeivel együtt. (…) A mi feladatunk elmagyarázni a fiatal generációnak, hogy a zászló a nemzet szent jelképe, őseink születési helyének és annak a helynek a jelképe, ahol majd gyermekeik is megszületnek. Feladatunk és kötelességünk a nemzeti zászlónkat megillető tisztelet tudatosítása és felelevenítése, valamint annak bebizonyítása, hogy zászlónk méltán megérdemli helyét az EU, NATO, ENSZ zászlói mellett. Ne csupán ma tiszteljük meg ezt a zászlót, hanem mindennapi tetteinkkel és gondolatainkkal is”, mondta az eseményen Arian Jean Andrei prefektus.

A Nemzeti Zászlónak szentelt ünnepséget a díszőrség felvonulása zárta.

Fotók: facebook.com/Andrei Jean-Adrian

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy