Ziua Ștafetei – Acum decid eu! Copiii decid în locul adulților

0

Articol disponibil în: Română

Iniţiativă inovatoare în România a Fundaţiei Terre des hommes şi a partenerilor săi, ce recunoaşte potenţialul extraordinar al copilului, dreptul său de a participa în societate, şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa.

Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

Conceptul este urmatorul: pe durata zilei, 2000 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani vor experimenta concret profesiile visate:; ambasador, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, vanzator, contabil, profesor, medic, jurnalist, compozitor, manager, fotograf, judecator, etc. Sunt doar cateva dintre profesiile la care viseaza copiii si teinerii din ziua de astazi. De aceea, acestia trebuie incurajati sa se gandeasca la viitorul lor, sa se implice in luarea deciziilor care ii privesc direct, sa isi raspunda la o importanta intrebare pentru viata:” ce vreau sa devin cand voi fi mare?”

Anul trecut, peste 2500 de copii şi tineri au preluat pentru o zi meseria visată şi au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc.

Pentru prima data în cadrul proiectului „Ziua Ștafetei – Acum decid eu”, suntem sprijiniți de coordonatori judeteni din partea Inspectoratelor Școlare Județene, a Palatelor de Copii și a Cluburilor de copii din multe județe ale țării.

Cum particip:

  • Trebuie să ai între 12-18 ani
  • Trebuie să ai un vis, o meserie pe care îţi doreşti s-o experimentezi
  • Accesează www.acumdecid.eu şi completează împreună cu coordonatorul tău de grup formularul de înscriere din cadrul rubricii : « Aplică ».
  • Te poţi înscrie în grup de minim 10 copii şi tineri

Mini – granturi:

  • Fundaţia Tdh susţine financiar proiectul prin oferirea de mini-granturi pentru un număr de 30 – 50 de grupuri de copii şi tineri din toate zonele ţării
  • Sunt susţinute ONG-urile, şcolile, asociaţiile ce au ca beneficiari copii şi tineri între 12-18 ani.
  • Se acordă prioritate grupurilor vulnerabile

DSC05947_resize

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy