Se va reface provizoriu podul de la Cinod

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ca urmare a severelor fenomene meteorologice care au avut loc în cursul zilei de vineri, podul din Cinod pe drumul spre Valea Uzului, a fost luat de ape. Pentru constatarea daunelor și pentru a vorbi cu localnicii, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, însoțit de colegi din cadrul instituției, s-a aflat la fata locului în data de 23 iunie. Ca urmare a deteriorării podului, localitatea Cinod poate fi accesată de autovehicule doar pe un singur sens. În cursul zilei de luni, se va elibera ordinul de începere al lucrărilor pentru refacerea podului. Borboly Csaba a solicitat sprijinul localnicilor pentru ca în vremurile ploioase să nu se transporte material lemnos pe pod.

Președintele consiliului județean a discutat cu localnicii la fața locului și a conchis că transportul de masă lemnoasă adesea îngreunează traiul zilnic al localnicilor din Cinod. Degradarea podului se pune și pe seama faptului că adesea transporturi foarte grele de masă lemnoasă traversează podul.

Borboly Csaba a solicitat localnicilor colaborare pentru a proteja starea drumului până se va putea asfalta, respectiv să se îngrijească de lucrările deja executate.

Borboly Csaba a spus la fața locului că în cursul zilei de luni se va elibera ordinul de începere al lucrărilor pentru un pod provizoriu, în scurt timp urmând a se reveni asupra planurilor de asfaltare de la Sânmartin până la intersecția cu Eghersec. Președintele consiliului județean a spus sumele necesare pentru asfaltarea acestui drum nu sunt încă disponibile, însă nu se renunță la planuri. Fiecare plan trebuie să aibă un start, acesta fiind cel în urma căruia vor demara lucrările. Podul va fi remediat provizoriu, planurile de reabilitarea drumului urmând a fi refăcute până în localitate.

Președintele consiliului județean le-a solicitat composesoratelor și firmelor de exploatarea masei lemnoase ca pe vreme rea să nu efectueze transporturi, să nu utilizeze șanțurile ca locații de încărcare a masei lemnoase, în acest fel făcând mai ușor traiul zilnic al localnicilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy