Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

13 intervenții SMURD, în weekend

Foto cu caracter ilustrativ

În acest sfârșit de săptămână, echipajele SMURD au intervenit în ajutorul a 13 persoane aflate în dificultate, în cazul a 13 intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a cinci diverse afecţiuni medicale, iar opt intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

Totodată, sâmbătă, 23 mai a.c., ora 09:47, respectiv duminică, 24 mai, ora 22:32, au fost transmise mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în Băile Tușnad și comuna Voșlăbeni.

În ceea ce privește vremea, aceasta rămâne capricioasă și în zilele următoare. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă începând de astăzi, 25 mai, ora 12:00 și până miercuri, 27 mai, ora 23:00, care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Totodată, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele reguli în cazul manifestării vântului puternic și a descărcărilor electrice:

  • Întrerupeți orice activitate în aer liber.
  • Intrați în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism.
  • Închideți ferestrele şi uşile.
  • Deconectați aparatele şi alte echipamente electrice, care pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *