Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Acțiune de monitorizare a urșilor după ieșirea din hibernare în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Specialiștii de la Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș monitorizează carnivorelor mari din parc, după ieșirea urșilor din somnul de iarnă, fiind studiate urmele lăsate de urși și imaginile colectate de camerele de monitorizare cu senzori de mișcare amplasate de specialiștii Romsilva în parc.

Pădurile din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș asigură faunei bogate un habitat sănătos.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

În Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș se regăsesc 1.147 de specii de plante superioare, unele endemice sau foarte rare. Parcul oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană pentru o faună bogată și echilibrată, cu o rețea trofică sănătoasă, între care numeroase specii de reptile, amfibieni și păsări, la acest capitol regăsindu-se cocoșul de munte, acvila de munte sau huhurezul mare, precum și mamifere, între care cerbul, capra neagră, ursul, râsul sau lupul.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *