Activitatea pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore (joi, 4 iulie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pompierii militari au acționat ieri, 04 iulie a.c., pentru gestionarea celor 11 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor și stingerea a două incendii, precum salvarea unei persoane căzute într-o fântână.

În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 8 persoane aflate în dificultate.

Joi, la ora 16:48, pompierii harghiteni au fost solicitați să intervină în localitatea Ciobotani, județul Mureș, pentru salvarea unui bărbat căzut într-o fântână. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda de Intervenție nr. II Toplița și SVSU Stânceni. Salvatorii au reușit extragerea persoanei din fântână, în stare de inconștiență, dar cu funcții vitale prezente, aceasta fiind  predată echipajelor medicale pentru evaluare de specialitate, ulterior transportarea ei cu elicopterul SMURD la UPU Târgu Mureș.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele operative au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșului de fum necurățat de funingine, la o casă, din localitatea Sărmaș. La sosirea echipajelor de intervenție din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița, arderea se manifesta în interiorul coșului de fum, cu pericol de propagare la acoperișul casei de locuit. Evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale, arzând doar cenușa din interiorul coșului de fum.

În jurul orei 22:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și voluntarii SVSU Lunca de Jos au intervenit, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu  izbucnit la casă de locuit, în localitatea Poiana Fagului, comuna Lunca de Jos. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul camerei de zi, pe o suprafață de circa 5 mp, acesta fiind stins de către SVSU Lunca de Jos. Evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, evaluate la aproximativ 10.000 lei. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, au ars 5 mp din peretele camerei, un dulap de lemn și s-au deteriorat pereții camerei.

Incendiile de natură electrică pot fi prevenite dacă sunt respectate următoarele măsuri:

 efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

 nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

 la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

 verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

 nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

 nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

 echipați tabloul electric cu siguranțe corect dimensionate.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea asistenței medicale persoanelor aflate in dificultate.

Nu uitați! Mai multe informații despre cum să acționați în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

COMPARTIMENTUL INFORMARE RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy