A Hargita megyei tűzoltók tevékenysége az utóbbi 24 órában (július 4, csütörtök)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A katonai tűzoltók tegnap, folyó év július 4-én a lakosságtól érkezett 11 kérést kezeltek, amelyek elsősegélynyújtási intézkedéseket és két tűz oltását, valamint egy kútba esett személy kimentését jelentették.

Az elemzett időszakban a tűzoltók által végrehajtott bevetések legnagyobb részét az elsősegélynyújtási esetek tették ki, aminek következtében a SMURD legénysége 8 bajba jutott személynek nyújtott orvosi segítséget.

Csütörtökön 16:48-kor a Maros megyei Csobotányba riasztották a Hargita megyei tűzoltókat egy kútba esett férfi kimentéséhez. A helyszínre a 2-es számú maroshévízi beavatkozó őrség és a gödemesterházi civil tűzoltók csapatát és eszközeit küldték ki. A megmentőknek sikerült kihúzniuk a kútból az eszméletlen, de életfunkciókkal rendelkező személyt, akit átadtak az orvosi csapatoknak szakorvosi vizsgálatra, majd a SMURD helikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi betegellátó osztályra szállították.

Az elsősegélynyújtási küldetésekkel egyidőben az operatív csapatok egy valószínűleg a tisztítatlan kémény miatt keletkezett tűz oltásán fáradoztak Salamáson. A maroshévízi tűzoltók kiérkezésekor a kéményben égett a tűz, és fennállt a veszély, hogy átterjed a lakóház tetőzetére. Az esemény csak anyagi károkat okozott.

22:00 óra körül a csíkszeredai katonai tűzoltók és a gyimesközéploki civil tűzoltók három tűzoltóautóval egy lakástűz megfékezéséhez szálltak ki Bükkhavaspatakára. Az esemény 10.000 lejre becsült anyagi kárt okozott. A tüzet elektromos rövidzárlat okozta, elégett 5 nm egyik szoba falából, egy szekrény és megrongálódtak a szoba falai.

Az elektromos tüzek megelőzhetők az alábbi intézkedések betartásával:

✔ rendszeresen ellenőrizze az elektromos berendezéseket;

✔ ne használjon rögtönzött elektromos berendezéseket;

✔ további készülékek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy a meglévő berendezés képes-e kezelni a többletfogyasztást;

✔ rendszeresen ellenőrizze az elektromos készülékek csatlakozózsinórjait, és ha elhasználódtak, cserélje ki őket;

✔ ne használjon laza aljzatokat vagy kapcsolókat;

✔ ne terhelje túl a konnektorokat, mivel egyes tűzesetek az áramforrás túlzott igénybevétele miatt következnek be;

✔ szerelje fel az elektromos panelt megfelelő méretű biztosítékokkal.

A Hargita megyei tűzoltók továbbra is készenlétben vannak a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján a vészhelyzetek operatív kezelése érdekében, továbbá segítséget nyújtani a bajbajutott személyek részére.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy