Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

AJOFM Harghita: Subvenţii pentru cei care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei

AJOFM Harghita amintește angajatorilor care încadrează în muncă elevi sau studenți pe perioada vacanțelor că pot  beneficiază pentru fiecare elev sau student de un stimulant financiar, lunar, egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare.
La această dată indicatorul social de referință are o valoare de 525,5 lei.
Stimulentul financiar lunar care se acordă pentru fiecare elev sau student, încadrat în condițiile legii, este la este moment în valoare de 263 de lei.

Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor de şomaj pe o perioadă maximă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.
Prin încadrarea în muncă pe perioada vacanței se realizează tranziția de la școală a elevilor, la o viață activă. Pe lângă beneficiile materiale, în această perioadă elevii dobândesc experiență în muncă, dar și anumite aptitudini și competențe, pe care nu le pot dobândi în cadrul școlii.

În vederea încheierii convenției în baza căreia se acordă stimulentul financiar angajatorii vor depune la Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă Harghita o cerere însoțită de următoarele documente, încarcate pe site-ul www.locuridemuncaharghita.ro:

1. Convenție;
2. Tabel nominal cuprinzând elevii și studenții încadrați în muncă pe perioada vacanțelor, formular standard prevăzut de lege;
3. Adeverință eliberată de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev, sau după caz de student și urmează cursurile într-o instituție de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresă a perioadei de vacanță;
4. Actul de identitate al elevului sau studentului, în copie;
5. Copia contractului de muncă, încheiat cu respectarea condițiilor de vârstă și a regimului legal al muncii tinerilor, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, conform prevederilor legale;
6. Declarația pe propria răspundere a angajatorului, din care să rezulte că în cursul anului calendaristic nu a beneficiat de stimulentul financiar pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, pentru studenții și elevii respectivi.

Termenul de depunere a cererii pentru subvenție este de 30 de zile de la data încadrării în muncă a elevilor și studenților.

Documentele tip pentru solicitarea subvenției se pot obține la sediul agenției din Miercurea-Ciuc, B-dul Frăției nr. 2, sau pot fi descărcate de pe site-ul agenției www.locuridemuncaharghita.ro , secțiunea „Formulare”.

Nu pot beneficia de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii, pentru studenții și elevii respectivi.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.