Becze István, președintele Asociației Organizațiilor Fermierilor Secui, în discuții cu investitori pentru preluarea activităților unității Lactalis din Miercurea-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În contextul anunțului recent al Grupului Lactalis România privind închiderea operațiunilor de producție în unitatea sa din Miercurea-Ciuc, Becze István, președintele Asociației Organizațiilor Fermierilor Secui a declarat pentru Ziar Harghita că se află în discuții cu mai multe firme care s-au interesate să investească și să preia activitatea fabricii. Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia de a proteja locurile de muncă și de a menține activitatea economică în zonă.

Grupul Lactalis România a anunțat demararea procedurilor de închidere a operațiunilor de producție la unitatea sa din Miercurea-Ciuc, ca parte a unei strategii de consolidare a investițiilor în celelalte patru fabrici mari din România: Oiejdea (județul Alba), Sfântu Gheorghe (județul Covasna), Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și Tunari (județul Ilfov).

Această nouă etapă de organizare a activității noastre este parte din strategia pe termen lung a Grupului Lactalis de consolidare a investițiilor și de dezvoltare a afacerilor în România. Scopul final pe care îl urmărim este acela de a crește sustenabilitatea activităților pe piața locală și de a asigura mai departe accesul consumatorilor români la produse lactate de cea mai bună calitate, realizate sub brandurile noastre„, a declarat Onur Barim, directorul general al Grupului Lactalis România. El a subliniat că angajații din Miercurea-Ciuc vor primi suportul necesar pe perioada de tranziție, inclusiv măsuri compensatorii și consiliere pentru reintegrare profesională.

Unitatea din Miercurea-Ciuc are 95 de angajați care vor beneficia de toate prevederile contractului colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. Lactalis România a investit peste 60 de milioane de euro în ultimii cinci ani și plănuiește să aloce alte 13 milioane de euro pentru investiții în 2024. Aceste fonduri sunt destinate modernizării și retehnologizării capacităților de producție din celelalte fabrici.

Închiderea unității Lactalis din Miercurea-Ciuc reprezintă o provocare majoră pentru angajați și comunitatea locală. Este crucial găsirea unor soluții pentru a menține locurile de muncă și pentru a asigura continuitatea activității economice în regiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy