Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Szövetségének elnöke befektetőkkel tárgyal a csíkszeredai Lactalis üzem tevékenységének átvételéről

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Lactalis Romania csoport nemrég tett bejelentése kapcsán, miszerint bezárja a termelési tevékenységet a csíkszeredai üzemében, Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Szövetségének elnöke a Hargita Újság munkatársának elmondta, hogy több olyan céggel is tárgyalásokat folytat, amelyek érdeklődnek a beruházás és az üzem átvétele iránt. A kezdeményezéssel a munkahelyek megőrzését és a gazdasági tevékenység fenntartását célozzák meg a térségben.

A Lactalis Romania Csoport bejelentette, hogy megkezdi a csíkszeredai tejgyárban a termelés bezárására irányuló eljárásokat, párhuzamosan a másik 4 nagy romániai üzemében – Vajasd- Fehér megye, Sepsiszentgyörgy – Kovászna megye, Câmpulung Moldovenesc (Moldovahosszúmező)- Suceava megye és Tunari – Ilfov megye – megvalósuló beruházások megszilárdításával.

„Tevékenységünk szervezésének ez az új szakasza a Lactalis Csoport hosszú távú stratégiájának része, amely a beruházások megszilárdítására és a romániai üzletfejlesztésre irányul. Végső célunk, hogy növeljük tevékenységünk fenntarthatóságát a helyi piacon, és tovább biztosítsuk, hogy a romániai fogyasztók a márkáink alatt készült, kiváló minőségű tejtermékekhez juthassanak hozzá” nyilatkozta Onur Barim a Lactalis Romania igazgatója. Hozzátette, hogy a csíkszeredai alkalmazottak megkapják a szükséges támogatást az átmeneti időszakban, beleértve a kompenzációs intézkedéseket és a szakmai reintegrációhoz szükséges tanácsadást.

A csíkszeredai üzemben 95 alkalmazott dolgozik, akikre a kollektív munkaügyi szerződésnek a csoportos létszámleépítési eljárásra vonatkozó valamennyi rendelkezése vonatkozik. A Lactalis Romania az elmúlt öt évben több mint 60 millió eurót fektetett be, és 2024-ben további 13 millió eurót tervez beruházásokra fordítani. Ezeket az összegeket más üzemek termelési kapacitásainak korszerűsítésére és fejlesztésére szánják.

A Lactalis Miercurea-Ciuc-i üzemének bezárása komoly kihívást jelent a munkavállalók és a helyi közösség számára. Alapvető fontosságú, hogy megoldásokat találjunk a munkahelyek megőrzésére és a gazdasági tevékenység folytonosságának biztosítására a régióban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy