Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita – drept la replică la articolul „Timp de 10 ani, niște copii dintr-un centru din Băile Tușnad al Fundației „Sfântu Francisc”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

DREPT LA REPLICĂ

 

Subsemnatul, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, având în vedere articolul intitulat „Timp de 10 ani, niște copii dintr-un centru din Băile Tușnad al Fundației „Sfântu Francisc” au trăit într-un coșmar” publicat pe site-ul ziarharghita.ro în data de 4 iulie 2022, denumit în continuare “Articolul”,

Luând în considerare prevederile Codului Deontologic al Jurnalistului elaborat de Convenția Organizațiilor de Media: “2.7. Corecția erorilor. Dreptul la replică

2.7.1. Jurnalistul va corecta cu promptitudine orice eroare care apare în materialele sale. Acolo unde consideră necesar, jurnalistul poate să publice şi scuze.

2.7.2. Dreptul la replică se acordă atunci când cererea este apreciată ca fiind îndreptățită și rezonabilă.”

Având în vedere prevederile articolului 30 alin. 6 din Constituția României, libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine;

Precum și, potrivit art. 31 alin.4 din Constituția României, mijloacele de informare în masă, publice și private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Vă înaintez prezenta:

Cerere de publicare a dreptului la replică cu privire la cele afirmate în articolul menționat mai sus.

„ Cu stupoare am aflat de pe paginile de internet că mi s-a solicitat punctul de vedere în recentul caz mediatizat în presă referitor la evenimentele petrecute în centrul de copii de la Băile Tușnad.

Dezmint aceste acuzații nefondate!

Am răspuns și răspund de fiecare dată oricăror solicitări din partea organelor de presă locale, naționale și internaționale și nu mă ascund nici atunci când subiectele sunt dificile.

Cei care au făcut declarații nefondate îi rog să vină cu dovezi palpabile și nu cu vorbe în vânt.

Cel mai ușor este să acuzi, și în general cei acuzați sunt persoane care încearcă să facă ceva pentru comunitate. Cu siguranță dacă nu aș fi un om atât de vizibil nici nu aș fi ținta acuzațiilor nefondate.

Sprijin și voi sprijini mereu activitatea cultelor religioase pentru că sunt piatra de temelie a societății noastre.

Sunt de partea dreptății și a corectitudinii și sunt de acord ca cei care au greșit să plătească așa cum consideră organele competente.

Îl voi susține mereu pe călugărul Böjte Csaba pentru că învățăturile și acțiunile lui i-au sprijinit întotdeauna pe cei vulnerabili și acesta este rolul nostru să fim alături de cei care au nevoie.

Ceea ce s-a întâmplat la Băile Tușand este de nedorit și am încredere că justiția își va face treaba foarte bine.

Să nu lăsăm știrile false să denatureze actul juridic și nici să nu acuzăm fără probe. “

Borboly Csaba,
președintele Consiliului Județean Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy