Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke- a válaszadás jogán a „10 éven át rémálomban élt néhány gyermek a Szent Ferenc Alapítvány egyik központjában Tusnádfürdőn” c. cikkre

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Alulírott, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, tekintettel a ziarharghita honlapon 2022. július. 4-én megjelent „10 éven át rémálomban élt néhány gyermek a Szent Ferenc Alapítvány egyik központjában Tusnádfürdőn” című cikkre, (a továbbiakban: A cikk)

Figyelembe véve a Médiaszervezetek Egyezménye által kidolgozott Újságírói Deontológiai Kódex rendelkezéseit: „2.7. Hibajavítás. A válaszadás joga

2.7.1 Az újságíró azonnal kijavítja az anyagaiban előforduló hibákat. Ha szükségesnek tartja, az újságíró bocsánatkérést is közzétehet.

2.7.2. A válaszadás jogát biztosítani kell, ha a kérést indokoltnak és ésszerűnek ítélik meg.”

Tekintettel Románia Alkotmánya 30. cikke 6. bekezdésében foglaltakra, a véleménynyilvánítás szabadsága nem sértheti a személy méltóságát, becsületét, magánéletét vagy a saját imidzséhez való jogát;

Továbbá Románia Alkotmánya 31. cikk 4. bekezdés értelmében

a tömegtájékoztatási eszközöknek, köz és magán egyaránt, kötelességük helyesen tájékoztatni a közvéleményt.

Jelen esetben benyújtom:

Kérelem a válaszadási jog közzétételére a fent említett cikkben foglaltakkal kapcsolatban.

„Megdöbbenéssel értesültem, hogy kikérték a véleményem a közelmúltban a sajtóban is megjelent ügyről, a tusnádfürdői gyermekotthonban történtekkel kapcsolatban.

Cáfolom ezeket az alaptalan vádakat!

Válaszoltam és mindig válaszolok a helyi, országos és nemzetközi médiából érkező megkeresésekre, és nem bújok el akkor sem, ha a témák nehezek.

Azokat, akik megalapozatlan kijelentéseket tettek, arra kérik, hogy kézzelfogható bizonyítékokkal jöjjenek, ne csak dobálózzanak a szavakkal.

A legegyszerűbb a vádaskodás, és általában azokat vádlják, akik megpróbálnak tenni valamit a közösségért. Természetesen, ha nem lennék ilyen látható ember, nem lennék alaptalan vádak célpontja.

Támogatom, és mindig támogatni fogom a vallási kultuszok tevékenységét, mert társadalmunk sarokkövei ezek.

Én az igazság és a méltányosság pártján állok, és egyetértek azzal, hogy akik hibáztak, úgy fizessenek, ahogy azt az illetékes hatóságok jónak látják.

Mindig támogatni fogom Böjte Csaba szerzetest, mert tanításai és tettei mindig a kiszolgáltatottakat támogatták, és ez a szerepünk, hogy a rászorulók mellett legyünk.

Ami Tusnádfürdőn történt, az nem kívánatos, és bízom benne, hogy az igazságszolgáltatás nagyon jól fogja végezni feladatát.

Ne hagyjuk, hogy a hamis hírek eltorzítsák a jogi tevékenységet, és ne vádoljunk bizonyítékok nélkül. ”

Borboly Csaba,

Hargita Megye Tanácsának elnöke

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy