Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CJ Harghita: Investițiile pentru siguranță și dezvoltarea turismului sunt prioritare

 

Utilizarea excedentului bugetar al anului precedent ca sursă de finanțare pentru investiții și dezvoltare, contracararea efectelor turismului de vaccinare, au fost principalele teme abordate în ședința extraordinară a Consiliului Județean, ce a avut loc în data de 29 ianuarie în sistem online.

Având în vedere interesul constant în a dezvolta un județ sigur pentru cetățeni și cu servicii medicale de calitate, în deschiderea ședinței, Borboly Csaba, președintele consiliului județean, în contextul evenimentelor survenite la spitalele din Neamț și București, a adus la cunoștința consilierilor faptul că, sponsorizarea primită din partea unui antreprenor, în valoare de 100 mii lei, va fi utilizată ca măsură de prevenție pentru instalarea unui sistem de detecție și semnalizare în caz de incendiu, pentru spitalul din Șumuleu. Totodată, a făcut un apel către mediul privat, ca, în măsura posibilităților, să acorde sponsorizări ce vor fi utilizate cu scopul de a consolida siguranța spitalelor din regiune.

Dezvoltarea turismului și în consecință crearea de noi locuri de muncă, prin finalizarea investițiilor la centrul balnear multifuncțional din orașul Borsec, a fost una din temele abordate în cadrul ședinței, Borboly Csaba, arătându-și speranța că în perioada imediat următoare, prin amenajări interioare, dotarea cu mobilier și alte echipamente pentru funcționalitate, acest centru va intra în circuit turistic. Pentru finalizarea acestei investiții va fi alocată suma de 2085, 26 mii lei.

Pentru detalii referitoare la stadiul de implementare a investiției se poate consulta link-ul: http://investitii.hargitamegye.ro/node/14816/slide

Deschiderea unui centru de vaccinare în orașul Bălan, a fost un punct important pe ordinea de zi a ședinței, având în vedere propagarea fenomenului de turism de vaccinare, fiind foarte important ca populația să conștientizeze importanța utilizării resurselor locale, pentru cetățenii județului, toate acestea având un impact pozitiv asupra dezvoltării, relansării economiei și turismului, precum și reîntoarcerii la o viață normală.

Ședința se poate urmări accesând linkul : https://fb.watch/3jqOEEPAkg/
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *