De azi încep evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Județului Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

MegyenapokSajtaj2016majus05_1Joi, 5 mai la sediul consiliului județean din Miercurea-Ciuc a avut loc conferința de presă în care au fost prezentate programele care vor fi organizate cu ocazia celei dea a XII-a ediții a Zilelor Județului Harghita, care se desfășoară în perioada 5-13 mai. Și în acest an coordonatorul evenimentelor este Centrul Cultural Județean Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, iar tema principală este tineretul.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a vorbit despre începuturile acestui șir de evenimente care datează de pe vremea lui Zsombori Vilmos (fost președinte al consiliului județean), și care a avut ca model zilele județului sărbătorite în județul Somogy, Ungaria. Evenimentele din acest an se vor desfășura pe aproape întregul teritoriu al județului, Borboly Csaba precizând și faptul că anul acesta se împlinesc zece ani de când în județul Harghita sosește echipa de medici din județul Bacs-Kiskun, care a desfășurat an de an consulturi medicale gratuite la care au avut acces toți locuitorii județului.

„Ne ocupăm puțin de tineri – aceștia nu sunt implicați în campaniile electorale, iar rugămintea mea adresată fiecărui candidat la alegerile din acest an, indiferent de partidul din care face parte, este cooptarea tinerilor, elaborarea de strategii care să îi motiveze pe aceștia să rămână pe tărâmurile natale, să își găsească loc de muncă și să fie încrezători în oportunitățile pe care le oferă traiul de acasă”, a afirmat președintele consiliului județean. Acesta a precizat că timp de o săptămână tinerii au ocazia de a participa la evenimente de calitate, structurate conform specificului vârstei lor. De asemenea, în ceea ce privește alegerea datei de organizare a județului, Borboly Csaba a reamintit faptul că în perioada Rusaliilor, cei plecați la muncă în străinătate, dar și turiștii împânzesc județul, acest lucru având un impact benefic asupra stării economiei din județ. De aceea caietul de programe organizate cu ocazia zilelor județului au fost distribuit și în unitățile de turism și primire a oaspeților.

Ferencz Angéla, managerul centrului cultural a menționat că instituția pe care o conduce coordonează un eveniment de mare anvergură, care este în concordanță cu strategia culturală a județului și care pe lângă activitățile prin care se oferă posibilitate tinerilor de a fi voluntari, a se distra și a fi părtașii evenimentelor culturale de valoare, se dorește a fi un șir de evenimente care să aibă și urmări benefice din punct de vedere economic. Aceasta a precizat că sunt organizate numeroase evenimente care merită a fi prezentate și care se desfășoară pe tot teritoriul județului, cum ar fi: programe culturale, sociale, de voluntariat, târgul de carte, programe destinate mamelor, familiilor, concerte de muzică clasică, ediția a XXIX-a a festivalului de dans popular pentru copii și tineret „Csűrdöngölő”, zilele filarmonicii de copii din Vlăhița, și nu numai. Un loc aparte îl ocupă la ediția din acest an, ziua caselor muzeale a cărui scop este promovarea identității regionale, păstrarea valorilor tradiționale. „La ediția din acest an participă mai mult de 100 de parteneri, care oferă locuitorilor județului peste 125 de programe, răspândite pe teritoriul a 50 de localități. Ne dorim ca astfel să ne aducem aportul la eforturile de păstrare a identității regionale, de care suntem mândrii, iar acest sentiment dorim să îl insuflăm tinerilor și tuturor locuitorilor județului”, a conchis Ferencz Angéla.

Cei interesați pot accesa programul pe site-ul dedicat evenimentelor din județ http://ccenter.ro/userfiles/files/caiet%20program%20romana%281%29.swf, respectiv pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/megyenapok/.

Miercurea-Ciuc, 5 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy