Harghita, la Târgul de Turism al României

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Peste 280 de participanți din 15 țări își vor prezenta oferta turistică la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR) printre care 12 consilii județene, 13 orașe și patru comune, a spus luni Mihai Costriș, directorul general al Romexpo, la conferința de prezentare a târgului.

Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României își deschide porțile la Romexpo între 25 și 28 februarie 2016 și se întinde pe o suprafață expozițională de peste 13.700 mp.

„Târgul se desfășoară în februarie tocmai pentru ca românii să beneficieze de ofertele early-booking pentru vacanțele de vară. Estimez că vânzările pentru destinațiile interne vor crește, chiar dacă Turcia va veni cu oferte tentante, chiar cu 50% mai mici decât anul trecut datorită pierderii turiștilor ruși. Cred că și Grecia, unde nu s-au înregistrat creșteri de tarife, se va vinde mai bine decât anul trecut, în timp ce vânzările pentru litoralul bulgăresc vor stagna. Zanzibar este o destinație care intră în forță pe piața românească. De asemenea, programele pentru seniori s-au diversificat, iar la târg vor fi prezentate 12-14 tipuri de astfel de pachete”, a spus prim-vicepreședintele ANAT, Alin Burcea.

La ediția de primăvară a Târgului de Turism al României vor fi prezente companii din 15 țări — Albania, Bulgaria, Croația, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia și Ungaria. De asemenea, târgul va reuni 281 de firme care vor participa în calitate de expozanți și co-expozanți.

Promovarea turismului românesc este, ca de fiecare dată, o componentă importantă a târgului. Organizatorii ediției de primăvară a Târgului de Turism și-au îndreptat atenția către iubitorii de vacanțe pe frumoasele meleaguri românești, punând la dispoziția vizitatorilor. oferte pentru călătorii în Maramureș, circuite la Mănăstirile din Moldova, la cetățile din Transilvania sau drumeții prin Apuseni.

Standul Organizației Patronale a Turismului Balnear din România va fi, la această ediție, de 190 mp, cel mai mare de până în prezent deoarece investitorii în centrele de tratament și SPA au înțeles că au nevoie de promovare.

În cadrul târgului, își vor promova oferta turistică consiliile județene Alba, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu-Mare. Reprezentanții orașelor Alba-Iulia, Amara, Cluj, Făgăraș, Mangalia, Piatra-Neamț, Poiana Brașov, Sighișoara, Târgu-Neamț, Târgoviște, Techirghiol și Timișoara vor expune la Târgul de Turism porturi tradiționale și vor binedispune vizitatorii prin muzica și dansurile specifice zonei din care provin.

Târgul de Turism al României este organizat și găzduit de Romexpo, bianual, primăvara și toamna, cu sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie din România, al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), în calitate de partener strategic, și al Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Sursa: agerpres.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy