A Hargita megyei katonai tűzoltók november 4-i küldetései

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt 24 órában a Hargita megyei tűzoltókat 16 sürgősségi esethez riasztották, ebből kettő tűzoltás volt, 13 SMURD eset és egy esetben túlsúlyos személy szállítása Csíkszeredában. Az esetek többségében elsősegélynyújtásról volt szó, egy esetben baleset, 10 esetben egészségügyi probléma, és két esetben sérülés miatt.

Az első tűzesetet vaslábról jelezték, 17:16-kor. A gyergyószentmiklósi tűzoltók megérkezésekor égett a házon kívül elhelyezett biztosítéktábla és fennállt a veszély, hogy a tűz átterjed az egész lakásra. A tüzet egy P6-os oltó segítségével eloltották, és az áramszolgáltató szakembereinek beavatkozását kérték.

Nagyon fontos a biztosítéktábla biztonságos használata, ellenkező esetben az életünkbe kerülhet!

Az elektromos panelre vonatkozó legfontosabb szabályok:

  • a biztosítékokat csak ANRE engedéllyel rendelkező villanyszerelők cserélhetik ki, különösen az olvadókat;
  • az elektromos panel és a ház elektromos rendszerének ellenőrzése rendszeresen, 2 évente, vagy nagy energiafogyasztók hozzáadásakor történik;
  • az elektromos panel közelében nem tárolható éghető anyag vagy folyadék
  • ne akadályozzuk az elektromos panelhez való hozzáférést.

A második tüzet a székelyudvarhelyi Tompa László utcából jelentették be, 17:18-kor. A helyszínre érkező székelyudvarhelyi tűzoltók megállapították, hogy elektromos és tévé kábelek szigetelése ég egy beton villanyoszlopon, és a felszerelésükhöz tartozó P6 oltóval eloltották a tüzet. Ezzel egyidejűleg az áramszolgáltató speciális beavatkozását kérték a feltárt hibák orvoslására.

A Hargita megyei katonai tűzoltók a nap 24 órájában továbbra is készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelése és a nehéz helyzetben lévő emberek számára elsősegélyt nyújtani.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy