A Hargita megyei tűzoltók beavatkozásai július utolsó négy napján

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita megyei tűzoltók 2022 július 28-31 között 40 vészhelyzeti beavatkozást végezte. Ezek többsége egészségügyi segítségnyújtás volt, a SMURD személyzet 34 hívásra válaszolt.

Az operatív egységek tűzoltói 3 ellenőrizetlen tüzet oltottak el (száraz növényzet égett, fakitermelési hulladék, facsemeték és felnőtt fák kaptak lángra) Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson, mintegy 15 hektáron. Továbbá egy túlsúlyos személy szállításában segítettek a székelyudvarhelyi mentősöknek, valamint egy úttestre (138A megyei út) zuhant fát távolítottak el.

fotó: ISU Hargita; tűzeset Maroshévízen

A székelyudvarhelyi tűzoltók Székelyszenttamáson egy közlekedési baleset következtében az autóroncsok közé szorult két személyt, egy férfit és egy nőt) szabadítottak ki.

Ugyanakkor 16 Ro-Alert figyelmeztetést küldtek, tizennégyet medve jelenléte miatt Tusnádfürdő, Csíkszentgyörgy, Zeteváralja, Oroszhegy, Csíkszentdomokos, Gyergyóhodos lakóinak, valamint két figyelmeztetést rossz időjárásra vonatkozóan.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy