Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 15 hívás medvék eltávolítására az elmúlt héten

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten 15 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséghez a 112-es számon keresztül, amelyekben medvék jelenlétét jelezték Zeteváralja, Maroshévíz, Csíkszentgyörgy, Tusnádfürdő, Oroszhegy, Csíkszentdomokos, Gyergyóhodos területén, valamint a Sepsibükszádot a Szent-Anna tóval összekötő 11C országúton.

A legtöbb hívás Maroshévízről (4) és Zeteváraljáról (3) érkezett. Kár csak Csíkszentdomokoson keletkezett, a medve megsebesített egy háziállatot, Maroshévízen megrongált egy kukát. A beavatkozások idején nem történt egyéb incidens. A járőrök még egy ideig a helyszíneken maradtak, hogy meggyőződjenek a veszély elhárulásáról.

Az év kezdete óta a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodája 210, a 112-es számon beérkező hívást rögzített, amelyekben medve jelenlétét jelentik lakott területeken. Minden esetben beavatkozó egységet küldtek a helyszínekre.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, jelezzék a 112-es egységes segélyhívó számon, ne próbáljanak meg beavatkozni, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, ne etessék a vadállatokat és ne közelítsenek hozzájuk fényképezés vagy filmezés céljából.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy