Hogyan közlekedjünk biztonságosan esős időszakban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre az időszakra vonatkozó előrejelzéseire alapozva a rendőrség felhívja az autósok figyelmét a záporok, az erős szél, a jégeső okozta kedvezőtlen közlekedési viszonyokra.

A közúti nemkívánatos események elkerülése érdekében fokozott figyelemmel vezessenek a sebességet az útviszonyokhoz igazítva, tartsák be a járművek közti előírt haladási távolságot és ne vállalkozzanak veszélyes manőverekre.

Bármilyen közlekedési manőver előtt alaposan biztosítsák be magukat, a jármű legyen tökéletes műszaki állapotban, különös tekintettel a kormányműre, a fényjelzőkre és a párátlanításra.

Ha a jármű tükreiben a látásviszonyok csökkennek az esőcseppek miatt, a hátulról közlekedő autó felkapcsolt lámpája megelőzheti a balesetet egy esetleges be nem biztosított előzési manővernél. Ezért a rövidfény állandó használatát javasoljuk, mert így észrevehetőbb a jármű a forgalomban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy