Aki továbbra is kenőpénzt ad az egészségügyi személyzetnek börtönbe is kerülhet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Törvény tiltja a többségünk által az orvosi személyzetnek adott kenőpénzt. A Legfelső Semmítő és Ítélőszék határozata azután lép érvénybe, miután a Hivatalos Közlönyben is megjelenik.

A Legfelső Semmítő és Ítélőszék azt követően hozta ezt a döntést, hogy egy kenőpénz elfogadásával tetten ért orvos egy törvényparagrafusra hivatkozva magyarázta a nála levő kenőpénzt, éspedig hogy az tulajdonképpen adomány és a törvény szerint az orvos elfogadhat adományt.

Hasonló (félre)értelmezések és jelenségek elkerülése és elbátortalanítása érdekében nyilvánította törvényellenesnek a Legfelsőbb Bíróság az orvosi személyzetnek a páciensek által adott kiegészítő kifizetéseket, adományokat és egyéb figyelmességeket. Mi több a Legfelső Semmítő és Ítélőszék szerint a kenőpénz elfogadása annak felajánlását is feltételezi, ezért annak a páciensnek, aki pénzt vagy bármilyen figyelmességet ad az orvosnak, bűnügyi dosszié állítható ki a nevére és a törvény értelmében a kenőpénz felajánlása 10 évig terjedő börtönnel büntethető.

Nagyon kemény döntést hozott a Legfelső Semmítő és Ítélőszék és olyan megoldások megtalálására kötelezi a kórházakat adminisztráló polgármesteri hivatalokat illetve megyei tanácsokat, amelyekkel vonzó és ösztönző bérezést tudnak biztosítani a kórházi személyzet számára. Ha börtönbe dugjuk a pácienst, aki adja- és az orvost, aki elveszi- először meg kell győződni, hogy az orvosnak nincs rá szüksége, hogy elvegye és a páciens nincs kötelezve, hogy adja a kenőpénzt.

Abban az esetben, ha az orvosi beavatkozás a kenőpénz adásától válik függővé, a páciens választhat a hullaház vagy a börtön között…

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy