Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANAF: 61 bírság a Tomis művelet első hónapjában

 

A Tomis-művelet kezdetétől számított első hónapban (január 25-től február 25-ig) a 136 adófizetőnél végzett operatív ellenőrzések keretében az ANAF- ellenőrök 61 büntetőjogi szankciót (bírságot és elkobzást) alkalmaztak, amelyek értéke 1,6 millió lej. Az elkobzott áruk fő kategóriái ruházat, lábbelik és textíliák.

Bár Konstanca kikötőjében a vámműveletek száma 43% – al csökkent, a referencia hónapban az adóalapok értéke megduplázódott.

Az adókijátszás és a vámcsalás megelőzésére és leküzdésére irányuló tevékenység fokozása érdekében az Adócsalás Ellenei Főigazgatóság az Országos Vámhatósággal karöltve megfigyelési és ellenőrzési intézkedéseket hajt végre a Konstanca kikötőjén keresztül történő import és közösségen belüli vásárlási tevékenységekre nézve, úgy az Észak Konstancai Vámhivatal, mint a Dél Konstanca Agigea Vámhivatalon keresztül, a „Tomis” nevű akció keretében.

A megfigyelési és ellenőrzési intézkedések a következő időszakban folytatódnak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.