Stația regională de epurare a apelor uzate din zona Ciucului de Sus- a fost inaugurată oficial

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Dezvoltarea infrastructurii asigură un viitor stabil, iar îmbunătățirea calității vieții este importantă pentru noi toți – a  subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 Cea mai mare investiție din județul Harghita- stația regională de epurare a apelor uzate din zona Ciucului de Sus- a fost inaugurată oficial. 

Lucrarea, care este un proiect comun al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Felcsik” și al S.C.. Harvíz, Operator Regional de Apă și Canalizare, va oferi servicii pentru mii de gospodării situate în zonele din apropierea municipiului Miercurea Ciuc.

Această stație de epurare, în care s-au investit 27 de milioane de lei, va deservi o populație de 16 mii de locuitori , instituțiile publice și firmele din cele 5 comune din zona Ciucului de Sus – Sândominic, Cârța, Tomești, Dănești și Mădăraș. Apele uzate care provin din rețelele de canalizare ale acestor localități vor fi epurate în această stație.

Ferencz Alajos, fost primar al comunei Sândominic și fost președinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Ciucul de Sus”, inițiatorul acestui proiect, a declarat că ideea a prins contur în 1994, însă pentru punerea ei în practică a fost nevoie de îndelungi așteptări, din cauza unor piedici de natură tehnică și financiară.

hir_7499Aflat la inaugurarea acestui obiectiv, președintele UDMR, Kelemen Hunor a salutat finalizarea acestui proiect și a evidențiat potențialul deosebit de cooperare de care au dat dovadă satele din zona Ciucului de Sus. „ Prin multă muncă și răbdare s-a materializat un vis conceput în anii ’90. Ne putem mândri cu această cooperare, cu această capacitate de a gândi împreună. Am reușit să demonstrăm că, dacă lucrăm împreună, reușim” – a spus Kelemen Hunor. Președintele UDMR a subliniat că acest proiect, important și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zona Ciucului de Sus, indică drumul care trebuie urmat, deoarece această investiție nu a fost făcută numai pentru ziua de astăzi sau pentru cea de mâine, dar și pentru generațiile viitoare. „Îmbunătățirea calității vieții este importantă pentru toți oamenii. Și mai putem trage o concluzie– anume, dacă cineva este capabil să ducă la bun sfârșit o investiție ca aceasta, dând dovadă de răbdare și de perseverență, acela nu are de gând să plece de aici.  Prin acest proiect gândit pe termen lung, liderii comunităților au dat un exemplu. Ei au construit împreună pentru că au înțeles că doar împreună vor reuși”  a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a mai spus că fiecare comunitate trebuie să tindă spre succes, iar această stație de epurare este, într-adevăr, o poveste de succes.  „Noi, liderii comunității, avem o singură misiune: să proiectăm un viitor mai bun și să depunem eforturi pentru ca aceste planuri să devină realitate. Lucrul cel mai important este ca noi să fim capabili,ca  în anii care vin,  să asigurăm condițiile necesare pentru atragerea în regiune a unor noi investiții menite să îmbunătățească viața oamenilor, să le ofere noi șanse, pentru ca viitorul să le fie și mai sigur, mai ușor de planificat, aici în regiunea Ciucului, în Ținutul Secuiesc” a spus Kelemen Hunor.

Datorită acestei investiții, care s-a bucurat de sprijin și din partea Uniunii Europene, în zona Ciucului de Sus a fost posibilă racordarea la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a unui număr de 4102 gospodării, iar la rețeaua de canalizare, a 5191 de gospodării.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy