„Biológia bombát” hatástalanítottak a hatóságok Csíkszereda környékén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Maszkos rendőrök szálltak ki egy senki által nem ismert, nagyon veszélyes orvosi eredetű hulladékok tárolására használt területre, amely a csíkszeredai Szécsény zónában helyezkedik el. Tudomásunk szerint egy bírósági felszámolás során eladott területről van szó, amely esetben viszont a bírósági végrehajtó nem tartotta be a törvényes előírásokat.

Később még visszatérünk részletekkel, mert az ügy az érintettek teljes nemtörődömségéről és felelőtlenségéről tanúskodik, annál is inkább, hogy az említett területhez, ahol használt fecskendők, vérrel telt zacskók és egyéb veszélyes biológiai anyagok voltak, úgy állatok, mint emberek hozzáférhettek érintkezve a veszélyes orvosi hulladékkal, majd visszatérve otthonaikba komoly betegségek terjesztőivé válhatnak.

Rendőrségi közlemény: 2017 május 24-én a Hargita megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó ügyosztálya veszélyes orvosi hulladékok tárolása, kezelése és szállításához kapcsolódó bűncselekmények megelőzése vonalán tartottak 3 házkutatást Csíkszereda területén egy kereskedelmi cég székhelyén. Az akcióban 21 rendőr, a Környezetvédelmi Őrség, a Tisztiorvosi Szolgálat és az Állategészségügyi Hatóság képviselői vettek részt.

A házkutatás során felfedezett 3 tonna veszélyes, emberi és állati eredetű orvosi hulladékot és bűncselekményre utaló könyvviteli iratokat lefoglalták.

A cég ügyvezetőjét, P.A.M.-et őrizetbe vették, ezt követően 2017 május 25-én előzetes letartóztatását kérik a bíróságtól. A nyomozás a veszélye hulladékok gyűjtésére, kezelésére, szállítására, értékesítésére és hatástalanítására vonatkozó 211/2011es törvény 63. cikkely, (1) bekezdés, b) alpontja előírásainak megszegése miatt folytatódik a veszélyes orvosi hulladék eredetének és a törvényszegő személyek kilétének kiderítése, illetve felelősségre vonása érdekében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy