Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Okmányok nélkül fát szállító kamiont foglaltak le a Neamt megyei rendőrök

 

Hargita megyei rendszámú, fát szállító kamiont ellenőriztek a Neamt megyei rendőrök. A sofőr nem tudott hivatalos szállítási okmányokat felmutatni, a rendőrök elkobozták a fát.

„Folyó év április 11-én, 5:20 körül a Neamt megyei közlekedési rendőrök Vanatori- Neamt településen megállítottak egy 48 éves Hargita megyei sofőr által vezetett, fát szállító jármű-együttest.

A rendőrök ellenőrizték a szállítási dokumentumokat, és kiderült, hogy nincsenek hivatalos iratok a 34,88 köbméter szállított fűrészárura.

Mivel gyanú merült fel a szállított fűrészáru mennyiségére vonatkozóan a kamiont a németvásári erdészethez kísérték, ahol erdészekkel együtt felleltározták a fa mennyiségét. Kiderült, hogy 10,55 köbméterrel több faanyag van a szállítólevélen feltüntetetthez képest.

Az ügyben eljárás indul 10 köbméternél több faanyag specifikus dokumentumok nélküli szállításáért”, közölte a Neamt megyei rendőrség.

A rendőrség a teljes famennyiséget (45,43 köbméter) és a kb. 50.000 euró értékű kamiont elkobozta. Ugyanakkor bűnügyi eljárás indul.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.