Elena Poiana bírónőt őrizetbe vették a DNA ügyészei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Sepsiszentgyörgy-i törvényszék elnökét,Elena Poiana-t letartóztatták a DNA ügyészei,mondták el az AGERPRES-nek ügyészségi források.

Az idézett források szerint,Elena Poiana a keddi sepsiszentgyörgyi házkutatások egyik alanya, csúszópénzt vett el két rablásért fogvatartott férfitól,hogy az előzetes letartóztatást hatósági felügyeletre változtassa.Tettét valószínű 2015 augusztusában követte el,amikor bírói minőségben tevékenykedett a Hargita megyei Törvényszéken.

A bírónő talán 10.000 lejt kért és kapott az egyik letartóztatott személy rokonától.Az összegért cserébe mindkét vádlott esetében megváltoztatta az előzetes fogvatartásukat bjrósági felügyeletre.

Forrásaink szerint Elena Poiana azt mondta a megvesztegetőknek, hogy egy ügyvéd sokkal többe került volna, és az eredmény sem lenne biztosított. Mint mondta, az erőszakos bűncselekmények esetében nehéz elérni, hogy az előzetes letartóztatást bírói felügyeletre változtassák.

A DNA kedden bejelentette,hogy négy helyszínen zajlik házkutatás Kovászna,Brassó és Iasi megyékben,ezek közül egyik egy közintézménynél, 2015-ben elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanúja alapján.

Forrás:agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy