Érettségi vizsga 2024. A készségvizsgák hétfőn román szóbeli vizsgával kezdődtek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az érettségi első szakasza június 17-én, hétfőn a román nyelvű kommunikációs készségek felmérésével kezdődött – „A” teszt.

Erre a nyári szesszióra összesen 2287 érettségizőt regisztráltak Hargita megyében. A román szóbeli kommunikációs készségvizsgára 1953 vizsgázó jelentkezett.

A román nyelvű szóbeli kommunikációs készségfelmérő teszt – A teszt június 19-én, szerdán folytatódik. Az anyanyelvi szóbeli kommunikációs készségek felmérése – B teszt- szerdán és csütörtökön zajlik (1489 jelölt iratkozott be).

Szerdától péntekig a digitális készségek felmérése – D teszt (1314 regisztrált jelölt). A nemzetközi nyelvi készségek értékelése – C teszt – június 25-27. között kerül megrendezésre (1626 jelentkező regisztrált).

Az írásbeli vizsgák július 1-jén kezdődnek (román nyelv és irodalom). A kötelező profilvizsga július 2-án lesz, majd július 4-én a profil- és szaknak megfelelő választott tantárgy következik. Az anyanyelv és irodalom írásbelire július 5-én kerül sor.

Az első eredményeket július 8-án (12:00 óráig) közlik, fellebbezéseket pedig ugyanezen a napon 12:00 és 18:00 óra között lehet benyújtani. A végleges eredményeket július 12-én hirdetik ki.

A vizsgajelölt akkor tekinthető sikeresnek az országos érettségi vizsgán, ha megfelel az alábbi feltételeknek: részt vett a készségfelmérő teszteken, részt vett az összes írásbeli vizsgán, és mindegyikből legalább 5-ös eredményt ért el, az írásbeli vizsgán pedig legalább 6-os átlagot ért el.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy