Hargita Megye Tanácsa továbbra is támogatja a csíkszeredai kórház orvosi infrastruktúrájába történő beruházásokat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A rendkívüli ülésen hozott döntések több szinten is hozzájárulnak a megye fejlődéséhez

Hargita Megye Tanácsa június 21-én, pénteken rendkívüli ülést tartott, amelyen napirenden volt a megye költségvetésének kiigazítása egyes beruházások folytatása érdekében, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház orvosi infrastruktúrájába történő beruházásokra vonatkozó két támogatási kérelem benyújtásának jóváhagyása, valamint több település általános városrendezési tervének megvalósításának támogatása a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium által finanszírozott program keretében.

Ugyanakkor a tanács jóváhagyta a 2021-2027-es Regionális Központ Program keretében a DJ 131 – DJ 133 – DJ 137A LOT 3 rehabilitációjára vonatkozó projekt II. fázisának benyújtását és megvalósítását, valamint a projekthez kapcsolódó költségek biztosítását a teljes befejezéshez, valamint az aktualizált műszaki-gazdasági mutatókat.

A még elvégzendő munkák szerződéskötéséhez szükséges volt a projekt aktualizálása a már elvégzett munkák figyelembevételével, többek között a becslés aktualizálásával.

A települések általános városrendezési tervei fejlesztésének és/vagy aktualizálásának finanszírozására vonatkozó Többéves Program végrehajtására Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Területi Közigazgatási Egységek, mint végső kedvezményezettek között finanszírozási jegyzőkönyv került elfogadásra. A kedvezményezett közigazgatási-területi egységek: Szentábrahám, Balánbánya, Fenyéd, Csíkcsicsó, Csíkszentgyörgy, Felsőboldogfalva, Gyergyóalfalu, Homoródszentmárton, Homoródalmás, Nagygalambfalva, Máréfalva, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Csíkszentimre, Siménfalva, Csíkszenttamás, Szentegyháza, Vasláb, Zetelaka.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egészségügyi infrastrukturális beruházásainak támogatása érdekében két olyan támogatási kérelem benyújtását fogadták el, amelyek hozzájárulnak a fertőzések diagnosztizálását és az esetleges nozokomiális állandó kontrollt biztosító mikrobiológiai laboratórium infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A mikrobiológiai laboratórium tevékenységének eredményessége érdekében az egészségügyi és műszaki személyzeten kívül a laboratóriumnak megfelelő térrel és megfelelő eszközökkel kell rendelkeznie a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház daganatos megbetegedések diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó onkológiai osztályának fejlesztésére.

Hargita megye költségvetésének módosítása, valamint a Hargita Megye Tanácsa rendelkezésére álló költségvetési tartalékalap felhasználásának sürgősségét az adta, hogy finanszírozni kellett az ágazati vállalkozói inkubátorház létrehozásáról szóló projektet Balánbánya városban, az intézmény vállalt kötelezettségeinek teljesítésére a DJ 136B úthálózat megerősítését célzó beruházás végrehajtása során, hitelátutalások az alárendelt intézményeknek.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy