Több mint 25 bevetésük volt a Hargita megyei tűzoltóknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt hétvégén (2022.07.15-17) a Hargita megyei tűzoltók 27 vészhelyzeti beavatkozást végeztek. Ezek nagy része egészségügyi segítségnyújtás volt, 21 esetben intézkedett a SMURD legénysége.

Egy sérülttel járó közúti baleset történt szombat délelőtt Farkaslakán, a 13/A országúton. A székelyudvarhelyi tűzoltóság SMURD egysége vonult a helyszínre, és miután elsősegélyt nyújtottak a többszörös sérülést szenvedett 64 éves férfinek, kórházba szállították szakorvosi kivizsgálásra.

A referencia időszakban a tűzoltók 4 tűz eloltásában vettek részt, és két, közösség megsegítését célzó akcióban: egy lovat mentettek ki egy ülepítőből, valamint gázszivárgás miatt körzetbiztosító tevékenységet folytattak.

A négy tűzesetből kettő ellenőrizetlen égés volt, száraz növényzet égett Vaslábon és Maroshévízen, ami több mint egy hektár területet érintett.

Fokozott erőfeszítést igénylő beavatkozásra került sor szombaton, Homoródszentpál településen, ahol kigyulladt egy tejfeldolgozó üzem csomagolóanyag raktára. A helyszínre kiérkezett 30 tűzoltó, 6 tűzoltóautóval a székelyudvarhelyi tűzoltóságtól, a homoródszentmártoni és oklándi önkéntes tűzoltók. Két óra alatt sikerült a lángokat eloltani, személyi sérülés nem történt.

Ugyanakkor 10 Ro-Alert figyelmeztetést is küldtek medve jelenléte miatt Maroshévíz, Csíkszentgyörgy, Borszék és Csíkszentdomokos lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy