Gazdasági fórum: „Tanulj mások hibáiból!” címmel

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Október 24-én, kedden a délutáni órákban gazdasági fórumot szervezett Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége „Tanulj mások hibáiból!” címmel Székelyudvarhelyen, a Harghita Business Centerben. A fórumon a meghívott előadók tájékoztatást nyújtottak azokról a buktatókról, hullámvölgyekről, melyek érinthetnek egy vállalkozót. A teltházas előadássorozat keretében a megyei elöljárók mellett, pénzügyi, pszichológiai, valamint személyes példák segítették a helyi vállalkozásokat.

Elsőként a szervezők részéről Lukács Zoltán-Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója köszöntötte a jelen levőket.

„A kudarcok azért vannak, hogy azokon túllépjünk, friss erővel kezdeményezzünk újabb tevékenységeket”, fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az inkubátorház jó példa erre, hisz az évek során számos nehézséggel szembesült ez a tevékenység. Ezekkel a tapasztalatokkal újabb inkubátorháza, mint a csíkszeredai vagy a gyergyószentmiklósi, sokkal könnyebben létesülhetnek.

„A legfontosabb, hogy legyen hit, ily módon át lehet lépni az akadályokat. Erre bíztatok minden fiatalt, és nemcsak, hogy beszéljenek a nehézségekről, amelyeket máskülönben a közigazgatásban is tapasztalunk. A megvitatás a legfontosabb fegyver, ami a rendelkezésünkre áll. Egyeztetések nélkül kialakulnak az ellenségeskedések, irigységek, amivel másképpen, valószínűleg a hétköznapokban kevésbé találkoznának az emberek”, mondta Borboly Csaba, aki a közös pont megkeresését emelte ki.

„Ez egy közösségi intézmény, ebben mindenkinek helye van, mindenkit barátként kell fogadni, és hogyha így keressük a továbbfejlesztés lehetőségét, közös erővel, mert sok minden megvalósítható és ebben a megyei tanács megbízható partner”, fűzte hozzá a megyeelnök.

A jövőbeni tervekről elmondta, 2018-at az ifjúság évének szenteli a megyei tanács.

„2018 az ifjúság éve kell legyen Hargita megyében is, tehát a fiatalok éve, sőt kiegészítve a fiatal családosok évével, aminek az kell  legyen a fontos üzenete, hogy szükség van a fiatalokra, szükség van azokra, akik gyereket vállalnak. Ilyen szempontból keressük azokat a javaslatokat, ötleteket, elképzeléseket, amik hozzájárulhatnak e célhoz. Keressük a jó példákat!”, összegezte Borboly Csaba.

A folytatásban Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke Az őszinte partnerségek haszna címmel tartott előadást.

„A kudarc az élet velejárója, ami felkészít a sikerre. Ezért fontos, hogy kitartóak legyünk és próbáljunk meg tanulni minden sikertelenségből. Mert megéri” jegyzi meg az alelnök.

Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője öt személyes példát hozott fel, olyan hibákról, amelyeket kezdő vállalkozóként elkövetett. Tamás László csődbiztos és Asztalos Lehel pszichológus előadását követően vállalkozói jó példák hangoztak el Albert Csaba, Ünver Levente Muharrem, Geréb Róbert és Miklós Csaba előadásában.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy