Hargita megye prefektusa az eladott ingatlanok utáni adóigazolások megfelelő kitöltését kéri a polgármesterektől

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megye prefektusa Adrian Jean Andrei az eladott ingatlanok utáni adóigazolások megfelelő kitöltésére szólította fel a megye polgármestereit, miután a Marosvásárhelyi Közjegyzői Kamara jelezte ezeknek az okmányoknak téves és hiányos kiállítását.

A megye polgármesteri hivatalaihoz küldött körlevelében a prefektus a törvényes előírások betartását kérte, mind a kérelmezőket, mind a közjegyzőket érintő nehézségek elkerülése érdekében.

A Közjegyzői Kamara által megjelölt leggyakoribb tévedés, hogy „az adóigazolást az örökösök nevére állítják ki, holott az öröklés még nem is történt meg” vagy „ezek a dokumentumok nem tartalmaznak olyan információkat az ingatlannal kapcsolatosan, mint az építés éve, a beépített főépület, illetve melléképületek területe”.

A prefektus szerint szükség volt megtennie ezt a felszólítást, mert a közjegyzők észrevételezték, hogy egyes esetekben a helyi pénzügyi szervek hibásan teljesítik feladataikat. „Szükségesnek tartottam ezt a felszólítást intézni a polgármesteri hivatalokhoz, mert a közjegyzők észrevétele alapján vannak olyan esetek, amikor a polgármesteri hivatal szakirodájának dolgozói tévesen végzik feladataikat, gyakorlatilag közjegyzőnek képzelik magukat és olyan bejegyzéseket írnak a dokumentumokba, amelyek meghaladják kompetenciájukat. Kérésem a Pénzügyi Perrendtartás rendelkezéseinek pontos betartásának kötelezettségére vonatkozik” mondta Adrian Jean Andrei prefektus.

Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy