Hargita Megye Tanácsa online rendszert helyezett működésbe a „tej- kifli”, illetve a „gyümölcs az iskolában” programok követésére

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A rendszer megkönnyíti a tanintézetek és a szállító cégek munkáját is

Működik az az online program, amelybe naponta töltik fel a tanintézetek a napi diáklétszámot, ez alapján a tej-kifli programban kiszállító vállalatok leszállítják a napi adagokat. A március 6-i, hétfői sajtótájékoztatón György Zsolt, a szoftverrendszert létrehozó Cosys IT cég vezetője rámutatott a rendszer azon lehetőségére amelynek köszönhetően az iskolák a leszállított termékek kapcsán visszajelzést küldhetnek a cégeknek a minőséget és mennyiséget illetően is. A cégvezető ugyanakkor elismerően beszélt a felület működését megelőző munkáról is, amelyhez pozitív hozzáállást tanúsítottak a tanintézetek és a cégek is. Jelenleg több mint 8.000 dokumentumot töltöttek fel az adatbázisba, így visszamenőleg is könnyedén leellenőrizhető a diákok létszáma és a leszállított termékek, a 367 tanintézetből 345 használja a szoftvert, amelyhez a remények szerint a későbbiekben minden tanintézet csatlakozik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a tej-kifli programban eddig tapasztalt nehézségeket igyekeznek korrigálni az online felület révén. A törvény értelmében a diáklétszámnak megfelelő termékeket köteles kifizetni a megyei tanács. „A rendszer megkönnyíti a cégek dolgát is, mert annyi terméket kell beszállítaniuk, ahány diák van, a megyei tanács csak azt fizetheti ki, így pontosabb az elszámolás is” – fejtette ki a megyeelnök, hozzátéve, hogy sajnos az iskolaigazgatók feladatkörüket meghaladó munkát kénytelenek végezni, ezzel a rendszerrel pedig egy terhet igyekeznek levenni vállukról.

Görbe Péter főtanfelügyelő szintén hasznosnak nevezte a rendszert, ugyanakkor a tanintézetek igazgatóinak felelősségét emelte ki a napi helyes diáklétszám feltöltését az adatbázisba.

A rendszer lehetőséget biztosít a tanintézetek számára a közvetlen visszajelzésre a kiszállító cégeknek, ugyanebben a rendszerbe a megyei tanács, a tanintézetek és a kiszállító cégek mellett a tanfelügyelőség is teljes körű felhasználást kapott. Az érintettek közötti kommunikáció ennek köszönhetően jelentősen megkönnyebbül, csökkentve a bürokráciát is. Mint azt az előzőekben írtuk az ötlet abból ered, hogy a tanintézetekbe kiszállított termékek minősége kapcsán folyamatosan érkeznek panaszok, az érintettek pedig a rendszernek köszönhetően átláthatóbban és egyszerűbben követhetik a kormányprogram működését, a beszállítók pedig számonkérhetők.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy