Hargita megyében a Belügyminisztérium Országos Ojnalabda Bajnoksága

0

Articol disponibil în: Magyar Română

oina (1)

Megyénkben először, július 18- 22 között kerül sor a gyergyószentmiklósi „Jövő” sportpályán a Belügyminisztérium Országos Ojnalabda Bajnokságára.

A nyitóünnepségre július 19- én 9:00 órai kezdettel kerül sor a gyergyószentmiklósi sportpályán, a Belügyminisztérium, a Román Ojnalabda Szövetség képviselőinek, városi és megyei elöljárók, valamint a sajtó jelenlétében.

8 csapat lesz a fináléban, pontosabban a Iasi, Constanta, Tulcea, Giurgiu, Braila megyei határőrök 5 csapata illetve Brassó, Braila és Hargita megyék csendőrfelügyelőségeinek 3 csapata.

A mérkőzésekre keddtől csütörtökig minden nap 9:00- 13:00 óra között kerül sor.

Csütörtökön, július 21- én lesz a díjazási és záró ünnepség 13:00 órától.

Szervezők a Belügyminisztérium Kulturális Központja, a Sporttevékenységeket Koordináló Iroda, amelyeket a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség, Hargita megye Rendőrfőkapitánysága, Hargita Megye „Oltul” Készenléti Igazgatósága támogat, együttműködésben a Román Ojnalabda Szövetséggel és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatósággal.

További információk

Az ojnalabda játék hagyományos román labdajáték. Hasonlít más nemzetek sportjátékaihoz, például a német Schlagball- hoz, a finn pesapallo- hoz, a francia paume- hoz vagy az ír Cluiche Corr- hoz.

A játék összetett tulajdonságokat igényel a játékostól (gyors szaladási képesség, jó reflexek a labdától való önvédelemben, pontosságot a labdahajításnál illetve ütővel való elütésénél).

A 2014- es év referenciaévként tartható számon az ojnalabda történetében. 2014 július elsején, a 69/2000- es testnevelési és sporttörvény kiegészítésére kiadott 96- os számú törvény elismeri az ojnalabdát mint Románia nemzeti sportját.

Neves román személyiségek, akik ezzel a sporttal valamilyen kapcsolatban voltak: Nicolae Iorga, Tache Ionescu, I.L.Caragiale, petre Ispirescu, Dumitru Almas, Ion Creangă, Dimitrie Cantemir, Alexandru Davila, Mihail Sadoveanu, Fănuș Neagu, Vasile Conta, Barbu Ștefănescu Delavrancea, marin Preda, és mások.

A képek szemléltető jellegűek, az elmúlt évi bajnokságon készültek.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy