Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság: Mozgalmas hónap vége és hónapkezdés a megye iskoláiban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2023 szeptember 29-én, pénteken és október első munkanapján az Iskolabiztonsági Osztály rendőrei a Hargita Megyei Drogprevenciós Központ szakembereivel együtt megelőző tevékenységet végeztek egy csíkszeredai oktatási intézmény diákjaival és egy balánbányai középiskola diákjaival.

A rendőrök beszélgettek a fiatalokkal a zaklatásról, de a legális szerek, például az alkohol, a dohány és a tiltott szerek, például a pszichoaktív anyagok használatának következményeiről is.

A zaklatás az egyik leggyakoribb és legelterjedtebb jelenség az iskolai környezetben.

Ez egy személy vagy egy csoport szándékos és ismétlődő viselkedését jelenti oly módon, hogy valaki megbántva, megijedve vagy zavarba hozva érezze magát.

A fiatalok körében a zaklatásnak igen súlyos, a normális fejlődést befolyásoló hatásai lehetnek, mind pszichológiai, mind szociális szempontból.

Mintegy 280 diákot ismertettek azokkal a kockázatokkal, amelyekkel akkor szembesülnek, amikor ilyen szerek használata mellett döntenek, pszichológiai, fizikai és szociális szempontból, de a jogi értelemben vett következményekkel is, amelyekkel szembesülhetnek.

  • a Hargita megyei rendőrség által közölt információk és fotók

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy