Házkutatás sikkasztással gyanúsított személyeknél, Csíkszentsimonban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. május 27-én a Hargita Megyei Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozó Szolgálat rendőrei a Csíkszeredai Ügyészség ügyészeinek koordinálásával három házkutatási parancsot hajtottak végre Csíkszentsimon településen, egy nem banki pénzügyi intézmény székhelyén (kölcsönös biztosítópénztár) és a sikkasztás bűncselekményének elkövetésével gyanúsított személyek lakásán.

A nyomozás során kiderült, hogy 2021 és 2023 között két személy egy nem banki pénzügyi intézményen keresztül, tisztségviselői minőségükben, több személy nevében, azok beleegyezése nélkül kötött több kölcsönszerződést, összesen mintegy 330 000 lejes kárt okozva.

Az elvégzett tevékenységek eredményeként a rendőrség 14 800 lejt, 1465 eurót, egy laptopot és több pénzügyi-számviteli dokumentumot fedezett fel és foglalt le további vizsgálat céljából.

Ugyanakkor két személy ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A tevékenységet a bűnügyi szolgálat rendőrei támogatták.

A büntetőeljárás során a vizsgált személyek a büntetőeljárási törvénykönyvben előírt eljárási jogokat és garanciákat, valamint az ártatlanság vélelmét élvezik.

  • fotó și információ Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy