Percheziții la persoane bănuite de delapidare, în localitatea Sânsimion

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 27 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Sânsimion, la sediul unei instituții bancare nefinanciare (casă de ajutor reciproc) și la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada 2021-2023, două persoane, prin intermediul unei instituții bancare nefinanciare, în calitate de funcționari, ar fi încheiat mai multe contracte de împrumut, pe numele mai multor persoane, fără consimțământul acestora, cauzând în total un prejudiciu de aproximativ 330.000 de lei.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 14.800 de lei, 1.465 de euro, un laptop și mai multe documente financiar contabile.

Totodată, față de două persoane au fost puse în aplicare mandate de aducere.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  • foto și informații furnizate de IPJ Haghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy