ISU Hargita: A tűzoltók küldetései május utolsó hétvégéjén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ezen a hétvégén (május 24-26.) a Hargita megyei katonai tűzoltóság 28 katasztrófavédelmi megkeresésre reagált megye szinten. 

Ebben az időszakban a tűzoltók által végrehajtott bevetések legnagyobb részét az elsősegélynyújtási intézkedésekre vonatkozó esetek tették ki, amelynek eredményeként a SMURD legénysége 19 rászorulónak nyújtott orvosi segítséget.

Ezenkívül az elmúlt 72 órában a tűzoltó személyzet 4 tűzeset lokalizálása és felszámolása érdekében is intézkedett, és az operatív személyzet tűzmegelőzési intézkedéseket biztosított, miután 2 közúti baleset történt a DJ 131-es úton Oklándon és a DN 15-ös úton, Borszéken.

Ugyanakkor a mentők 3 másik helyzetben is közbeléptek a közösségek támogatására: egy lakásajtók kinyitása Csíkszeredában, egy túlsúlyos személy szállítása Székelyudvarhelyen, és egy kutyamentés Csíkszeredában.

A lakosság védelme érdekében 18 RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Maroshévíz (4), Csíkszereda (4), Galócás (2), Gyergyóújfalu (2), Bélbor (2), Zetelaka (2) és Csíkszentdomokos (2) területén.

Látogasson el a www.fiipregatit.ro weboldalra, és töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy