Házkutatások Hargita megyében egy több mint 15 millió lej kárt okozó sikkasztási ügyben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A JUPITER akció keretében, a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszéki Ügyészség és a Román Rendőrség Főfelügyelőségének koordinálásával 2024. május 29-én a Hargita megyei Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozó Szolgálat rendőrei a Hargita Megyei Bírósági Ügyészség ügyészeinek felügyelete mellett, a csalárd gazdálkodás, sikkasztás, csalás, közokirat-hamisítás, hamisítás, hamisítványok felhasználása, szervezett bűnözői csoport létrehozása bűncselekmények elkövetése tárgyában készült bűnügyi dossziéban folytatott nyomozás folytatásaként 17 házkutatási parancsot hajtottak végre.

A házkutatásokat Hargita megyében (14), illetve Székelyudvarhelyen, Korondon, Bögözben, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában, Maros megyében (1) és Kovászna megyében (2), egy nem banki pénzügyi intézmény (kölcsönös biztosítópénztár) és kereskedelmi cégek irodáiban, valamint néhány érintett személy otthonában hajtották végre.

2019 és 2022 között egy kölcsönös biztosítópénztár több képviselője a bűncselekmény elkövetésének különböző eszközeit felhasználva állítólag több pénzösszeget sikkasztott a jogi személy vagyonából, a kár teljes összege meghaladja a 15 800 000 lejt.

Az elvégzett tevékenységek eredményeként a rendőrség további vizsgálat céljából pénzügyi és számviteli dokumentumokat, egy számítógépet és memóriakártyákat talált és foglalt le.

Egy 67 éves személy ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A tevékenységet a Bűnügyi Szolgálat és a Bűnügyi Nyomozó Szolgálat rendőrei támogatták, és a Kovászna és Maros megyei rendőrökkel együttműködve végezték.

A nyomozás folytatódik az ügy minden lényeges szempontjának feltárása érdekében.

A büntetőeljárás során a nyomozás alatt álló személyek a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat, valamint az ártatlanság vélelmében részesülnek.

  • információ és fotó: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy