Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A magyarországi beruházások nem értek el Székelyföldre

 

Évek óta, főleg a választások környékén, hallhatjuk a magyar nemzetiségű politikusoktól, hogy Magyarországról érkező beruházásokat ígérnek, hogy idevonzzák az európai forrásokat, munkahelyeket teremtenek és sok más csodát, de ezek soha nem valósulnak meg. Évek óta tartó hazugságok.

Sajnos ugyanezt a modellt alkalmazzák a magyarországi politikusok is, akik azt mondanak, amit akarnak, és senki sem mond ellent nekik. Nemrég beszéltem egy magyarországi sajtós kollégával, aki azt mondta, hogy tud a magyarországiak romániai magyarok felé tett ígéreteiről, és hogy a valóságban semmit sem csinálnak, de nem írhat róla, mert szinte diktatúra van Magyarországon. Ha valamelyik kiadvány a rezsim ellen ír, akkor az összes ellenőrzés rááll és bezárják. Az újságírókat megfélemlítik, az ellenzék pedig fél.

Szomorú látni, hogy Hargita megye továbbra is megrekedt az időben, és a Magyarországról Romániába érkező beruházások 90%-a olyan területekre megy, ahol nincsenek magyarok. Idővel arra számítottunk volna, hogy Magyarország befektet Hargita megyébe, de mint mindannyian láthatjuk, erre nem került sor.

Iosub Robert
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük