ISU Hargita: A december elsejei minivakáció küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

A december 1-jei minivakáció (2022.11.30-12.04) alatt a Hargita megyei katonai tűzoltók 20 vészhelyzeti beavatkozást végeztek. Ezek túlnyomó része egészségügyi segítségnyújtás volt, a SMURD munkatársai 17 hívásra válaszoltak, ugyanennyi embernek nyújtottak segítséget a mentősök.

Ezzel egyidőben 3 tűz oltásában avatkozott be az operatív személyzet: december 1-jén, csütörtökön 13:00 óra körül a 112-es egységes segélyhívó számon egy tűzesetet jelentettek a csíkszeredai Rét utcából; december 4-én a gyergyószentmiklósi Jakab Antal téren egy épületben keletkezett tűz; ötödikén este Székelyudvarhelyen a Kuvar utcában keletkezett kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Egy pillanatnyi figyelmetlenség elég ahhoz, hogy a lángok az egész otthont elnyeljék! A tűzoltóság gyors beavatkozása nem mindig vezet vagyon- vagy életmentéshez. Fontos, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe, és tanácsunk az, hogy kövessen néhány egyszerű tűzmegelőzési intézkedést.

Szakképzett személlyel ellenőriztesse évente a kéményeket. Lefekvés előtt bizonyosodjon meg, hogy a tűz kialudt a kályhában, elkerülve ezzel az esetleges szénmonoxid mérgezést. Tilos hevenyészett, meghibásodott, fűtőanyaggal túladagolt, felügyelet nélkül hagyott kályhák használata, valamint a tűz begyújtása gyúlékony folyadékokkal!

Vegye figyelembe tanácsainkat, és ne kössön kompromisszumot saját és családja biztonságával kapcsolatban! Soha ne hagyja felügyelet nélkül a gyerekeket, és magyarázza el az idősebb szülőknek és nagyszülőknek, milyen fontos, hogy ne aludjanak el a tűzhelyen égő tűz mellett.

A megye katonai tűzoltói a nap 24 órájában, a hét minden napján készenlétben állnak beavatkozni a polgárok hívására és elsősegélyt nyújtani a bajba jutott személyeknek.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információs a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy