ISU Hargita: A július 20.-i, szerdai küldetések

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A tegnapi nap folyamán a tűzoltók szolgálatban voltak a lakossági kérésekre történő azonnali beavatkozás és a rendkívüli helyzetek operatív kezelése érdekében. Az összes beavatkozás közel 80%-át a SMURD egységek által nyújtott elsősegély tette ki, a mentősök 7esetben intézkedtek.

A tűzoltók továbbá két ellenőrizetlen tűz (száraz növényzeti tűz, égő fűrészpor) felkutatásában és eloltásában vettek részt Csíkszenttamáson és Gyergyóremetén. A tűz több mint 2000 nm területet érintett.

Ugyanakkor az utóbbi 24 órában 8 Ro-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Zetevéralja, Székelyudvarhely, Tusnádfürdő és Gyergyóhodos lakóinak.

Küldetéseikkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatásában is részt vesznek.

A megye katonai tűzoltói készenlétben állnak a vészhelyzetek megoldására és szakavatott elsősegélynyújtásra a bajbajutott személyek számára.

A vészhelyzetben történő viselkedéssel kapcsolatos információk a https://fiipregatit.ro platformon érhetők el.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy