Aktivitással teli napokat zártak a Hargita megyei rendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt napokban, augusztus 19-től egészen a máig, augusztus 23-ig a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség rendőrei szolgálatot teljesítettek a társadalomellenes cselekmények megelőzése, leküzdése és felderítése, valamint a Hargita megyei polgárok számára a rend és biztonság optimális légkörének biztosítása érdekében.

A hétvége folyamán, valamint munkanapokon a rendőrök 12 bűncselekményt észleltek, ebből 3 igazságügyi jellegű, 5 közlekedési és 4 egyéb típusú bűncselekményt.

707 gépkocsit ellenőriztek, 876 személyt igazoltattak, 346 személynél végeztek alkoholszondás ellenőrzést, 28 személynél pedig drogtesztet.

Az elvégzett tevékenységek során a rendőrök 145 bírságot alkalmaztak, amelyek közül a legtöbbet a közutakon való közlekedésről szóló 195/2002. számú sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseinek megsértéséért, ami 113 szankciót jelent, 24-et a társadalmi együttélés, rend és köznyugalomról szóló 61/1991. számú törvény megsértéséért és 8-at egyéb előírások megsértéséért, amelyek értéke 72.400 lej volt.

A kérdéses időszakban a rendőrség 11 vezetői engedélyt és 5 forgalmi engedélyt vont be.

Ugyanebben az időszakban a rendőrök számos tájékoztató, megelőző és felvilágosító tevékenységet végeztek, amelyek révén a polgárokat tájékoztatták a jogszabályi változásokról, amelyek értelmében az a személy, aki pszichoaktív anyagok vagy alkohol hatása alatt vezet járművet, és az áldozat halálát okozó közlekedési balesetet okoz, végrehajtandó szabadságvesztéssel büntetendő.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy