ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (marți, 22 august)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conduceți prudent!

 Patru persoane, doi bărbați, dintre care unul încarcerat, și două femei, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme, ce s-a produs ieri, 22.08.2023, pe D.E. 578, între municiupiul Miercurea Ciuc și Ciceu. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport persoane și victime multiple, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Paramedicii SMURD și personalul medical al Serviciului Județean de Ambulanță, care au intervenit la acest caz, au acordat primul ajutor persoanelor rănite, ulterior acestea fiind transportate la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au acționat la 7 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe timpul acestora fiind asistați medical 6 adulți și 3 copii, aceștia din urmă se aflau într-o unitate de cazare, în localitatea Lacul Roșu și acuzau dureri abdominale, gețuri, vărsături, stare generală alterată. Doi minori au fost transportați la spital de echipajule  SMURD și SAJ.

 De asemenea, echipajele operative au intervenit, cu promptitudine, pentru localizarea și stingerea unui incendiu, izbucnit la un tablou electric de distribuție, din comuna Sândominic și deblocarea unei uși de apartament, în municipiul Gheorgheni.

Astfel, marți 22 august a.c., în jurul orei 11:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, Punct de Lucru Bălan în cooperare cu SVSU Sândominic au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și stingerea unui incendiu, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric, izbucnit la un tablou electric de distribuție de pe exteriorul unei case. În urma evenimentului a ars tabloul electric.

  În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                            COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy