Kényszerleszállást hajtott végre a Tarom légitársaság Budapest-Bukarest közt közlekedő gépe

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Bukarestbe induló gép fedélzetén tartózkodott Borboly Csaba, Hargita megyei tanácselnök is. Öt perccel a felszállást követően meghibásodást észleltek és a gépet leszállították. Borboly a Facebookon számolt be az incidensről: „felszállás közben füsttel telt meg az utastér, ezért vissza kellett fordulnunk és a meghibásodott motort leállítva egy működő motorral kényszerleszállást hajtott végre a gép”.

A légi kísérők nyugalomra szólították fel az utasokat az ilyenkor szokásos tanácsokkal látták el őket és röviddel ezután a pilótáknak sikerült a gépet földre tenni. Borboly Csaba elmondása szerint mikor látta, hogy füsttel telik meg az utastér, sms-t küldött a feleségének, a megyei tanácsbeli kollégáknak e-mail-ben ezt írta: „Remélem, földet érünk. Találjatok egy másik járatot, amivel gyorsan hazaérhetek”.

„A Tarom legénysége a helyzet magaslatán állt, szakszerűen végezte faladatát. A repülőtéren készenléti csapat várta az utasokat. A mellettem ülő utas azt mondta: „most születtem meg másodszor”. Értesítettek, hogy egy másik Tarom járattal fognak hazaszállítani, amelyik 19.55-kor indul Budapestről és 22.30-kor és Bukarestbe” nyilatkozta Borboly Csaba.

„A 236-os Tarom járat Budapestről szállt fel közép európai idő szerint 13.12-kor Bukarest úti céllal, de öt perc múlva visszatért a reptérre, mert hibát észleltek a 2-es motornál”, tájékoztat a légitársaság. „A gép legénysége az ilyenkor szokásos előírások betartásával visszavitte a gépet a reptérre. Az utasokat biztonságosan leszállították és a Tarom képviselői gondoskodnak róluk”, áll a légitársaság közleményében.

Forrás:agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy