Ungaria a devenit trompeta Rusiei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cu toate că statul vecin se confruntă cu dificultăți economice majore, inflația a scăpat de sub control, forintul s-a depreciat masiv, protestele ale micilor întreprinzători față de noile taxe impuse sunt din ce în ce mai dese, a fost ridicată plafonarea prețului combustibilului pentru firme, cu ce credeți că se ocupă unii oficiali de top ai statului ungar? Își fac timp și găsesc suficientă energie și aroganță să-și trâmbițeze teoriile rasiale din tristele perioade ale jumătății secolului trecut, precum și susținerea necondiționată față de Rusia, și asta chiar din curtea vecinului. Dacă mai adăugăm veșnica nemulțumire față de politicile UE, avem un tablou complet al unei țări care este în UE și NATO, dar de fapt vizează alte interese, străine de conceptul de democrație.

Pe ce ne bazăm suspiciunea că Ungaria a devenit trompeta Rusiei? Chiar pe comportamentul liderilor ungari pe care tocmai i-am văzut promovând Rusia în România, însă nu asta vrem să criticăm. Faptul că Ungaria a dat mâna cu Rusia nu mai este o noutate care să ne uimească. Ce uimește și spune multe despre disponibilitatea liderilor politici din Ungaria de aș sacrifica populația pentru avantajele lor politice este însăși prezența lor în România și modul în care au construit discursul față de maghiarii din țară noastră.

În primul rând, un politician responsabil față de propriul popor nu are timp pentru nimic altceva atunci când în țara lui oamenii o duc din ce în ce mai greu, moneda națională se depreciază și inflația explodează. Prioritatea maximă în aceste momente ar fi trebuit să fie sărăcia din Ungaria, dar am văzut cu toții că nu este. Orban a venit în România, zâmbitor, amuzant și relaxat. Era atât relaxat în timp ce în Ungaria e sărăcie, încât ne-a amintit de o celebră secvență cu un copil care se dădea într-un leagăn în timp ce în spatele lui ardea o casă.

În opinia noastră, orice lider politic care are timp de promovat interesele Rusiei, când în țara sa situația e în cădere liberă, acel lider politic și regimul pe care îl reprezintă nu este altceva decât o trompetă a Rusiei.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy