Megbeszélést tartott a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Csíkszeredában turizmus témában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda adott otthont a hét elején a tematikus csoportok képviselőinek munkamegbeszélésére a Concept Note Regional fejlesztési tervdokumentum kapcsán. A munkaösszejövetelt a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezi Turizmus és gyógyturizmus témában, ugyanis a választott színhely értékes gyógyfürdő potenciállal rendelkezik.

A Központi Régió megyéi jól állnak természeti erőforrások szempontjából. A turisztikai vonzerőt azonban hátrányosan befolyásolja a turisztikai ajánlat többi összetevője, mint: az erőforrások nem megfelelő kihasználása, a természeti erőforrások hiányos ismerete, a természetes környezet csökkent esztétikai értéke, a kezelőbázisok és vendéglátó egységek elhasználtsága, a közétkeztetési struktúrák változatosságának hiánya, túl sűrű építkezés a lakható közterületeken, a kikapcsolódási létesítmények kevés, gyenge minőségű és egyhangú volta, nem megfelelő általános és szakosodott kereskedelem, rossz infrastruktúra.

Körülbelül  húsz résztvevő beszélt arról, miként küszöbölhetők ki ezek a problémák a versenyképességet növelő SMART megközelítéssel.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségen keresztül a megyei és helyi hatóságok, a nem kormányközeli szervezetek, valamint a Régió vállalkozói uniós alapokhoz juthatnak hozzá, amelyet beruházhatnak az infrastruktúra, az oktatás, az egészségügy, a termelési szektor, a kis és középvállalkozások fejlesztésébe.

A Regionális fejlesztési Ügynökség tevékenységét a Központi Regionális Fejlesztési Tanács koordinálja, amely egyesíti Központi Régióhoz tartozó hat megye- Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben- tanácselnökeit, megyei jogú városainak, városainak, és községeinek képviselőit.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy