Online követhetik juttatásaikat a munkanélküliek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Országos szinten elsőként a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) teszi lehetővé, hogy a munkanélküli segélyre jogosultak online is követhessék a juttatásuk aktuális helyzetét.

Az intézmény vezetője, Tiberiu Pănescu sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az új eszköz „lehetővé teszi az intézmény nyilvántartásában szereplő személyek számára juttatásuk aktuális helyzetének követését”. Az összegek a jogosultsági kategória szerint vannak feltüntetve, látható, hogy a folyó havi juttatásról van-e szó, egy elmaradásról, az összeg újraszámolásáról vagy különböző okokból adódó visszatartásról. Mindenki megtekintheti adatait 2016 január 1-ig visszamenően.

A megtekintéshez az érdeklődő személynek be kell lépnie a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM) honlapján található oldalra megadva az iratcsomójuk számát, jelszóként pedig személyazonossági igazolványuk számát.

’Nem jelenik meg semmilyen személyes adat titoktartási okokból’, mondta az intézmény vezetője. Hozzátette, hogy az eszköz úgy a munkanélküliek, mint az intézmény alkalmazottai segítségére szolgál.

A felületet az ügynökség munkatársai fejlesztették ki, és annak jobbá tételén továbbra is dolgoznak. Azok számára, akiket időközben alkalmaznak, ugyanezen a felületen szeretnék például elérhetővé tenni az arra vonatkozó információkat, hogy milyen iratokkal kell jelentkezniük.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy