Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 60 gazdasági jellegű ellenőrzés megyeszerte

 

Több mint 60 ellenőrzést végeztek a Hargita megyei rendőrök az elmúlt héten, egy kiterjedt gazdasági ellenőrzési akció keretében

A sertéspestis terjedésének megakadályozását célzó tevékenységek fontos eredményei után a jövedéki adóköteles termékek terén (dohány és alkohol) történt bírságolás és elkobzás.

Az elmúlt héten, a Hargita Megyei Rendőr- felügyelőség szintjén, megyében fokozott számban tettek intézkedéseket a gazdasági bűncselekmények megelőzése és leküzdése érdekében.

Az első tevékenység az afrikai sertéspestis terjedésének megakadályozására irányult, amely során 49 ellenőrzést hajtottak végre, és 8 esetben pénzbírságot alkalmaztak, 35.000 lej összértékben. 137,5 kilogramm sertéshúst is elkoboztak, amelynek értéke 2.896 lej. Ugyanakkor a rendőrség 280 szál cigarettát is elkobozott, 230 lej értékben, és további 104 lejt, amit nem vezettek be a pénztárgépbe.

További széleskörű akció következett a dohány- és alkoholtermékekkel folytatott csempészet és illegális tevékenységek megelőzése és leküzdése érdekében, amelyek során mindössze 3 napon belül a Hargita rendőrök 16 ellenőrzést hajtottak végre, ami 14 szankció alkalmazását eredményezte kisebb kihágásokért, összesen 35.500 lej értékben.

Az utóbbi 3 nap során 25 liter szeszesitalt (460 lej), 1.060 szál cigarettát (850 lej) és 144 lejt koboztak el, ez utóbbi összeg nem volt a pénztárgépbe bevezetve.

  • Hargita Megyei RendőrségVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.