Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Helyi Roncsautó Program” Csíkszeredában: 500 régi autót kívánnak selejtezni

 

 

Csíkszereda Önkormányzata pályázik a helyi roncsautó program támogatására. Kedvező elbírálás esetén 500 darab, 15 évnél idősebb autót adhatnak le a tulajdonosok 3000 lejes értékjegy ellenében. Ugyanakkor a testület 54 okos hulladékgyűjtő szigetre is pályázik a csütörtöki rendkívüli tanácsölésen elfogadott határozat értelmében.

A Környezetvédelmi Alap közzétette a használt gépjárművek selejtezési (helyi roncsautó) program pályázati útmutatóját.

A program lehetővé teszi a helyi közigazgatás számára 500 darab, 15 évesnél idősebb autónak a forgalomból való kivonását. Pozitív elbírálás esetén megtörténik a szerződéskötés a Környezetvédelmi Alap és a város között, majd ezután regisztrálhatnak a járműtulajdonosok, jelezve a részvételi szándékukat. Az AFM 2400 lejjel, Csíkszereda pedig a saját költségvetéséből további 600 lejjel járul hozzá egy-egy autó törléséhez, így a tulajdonosok 3000 lejt kapnak egy-egy autó után – feltéve, ha teljesítik a szabályzat előírásait. Egyebek mellett az autó legkevesebb 5 éve a regisztráló személy tulajdonában kell legyen, a tulajdonos nem pályázhat vele más hasonló programban is (pl. országos roncsautó program), és nem lehetnek köztartozásai.

A helyi képviselő-testület ülésén szóba került a digitalizált hulladékgyűjtő szigetek témaköre is. Csíkszereda Városháza tájékoztatása értelmében már aláírt egy finanszírozási szerződést az Országos Helyreállítási Terv részeként 50 darab digitalizált, mágneses kártyával használható hulladékgyűjtő sziget vásárlására, de mivel az erre szánt keret nem merült ki, a Környezetvédelmi Minisztérium ismét megnyitja a pályázati kiírást. Csíkszereda a már sikeresen megpályázott 50 mellé további 54 gyűjtőszigetre nyújt be pályázatot. A két pályázat hulladékgyűjtő szigetei kiszolgálnák a tömbháznegyedek legnagyobb részét.

Szintén a csütörtöki ülésen született döntés a „Micimackó” Óvoda felújításának megkezdéséről. A munkálatoknak az év végére be kell fejeződniük, a kivitelezési szerződést hamarosan aláírják.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.